Ο Δεκάλογος του Καλού Οδηγού

Κάθε χρόνο μια κωμόπολη χάνεται στους Ελληνικούς δρόμους. Γι’ αυτό αν ακολουθήσουμε το πρακτικό δεκάλογο θα μειώσουμε στο ελάχιστο τις πιθανότητες να εμπλακούμε σε ατύχημα. Είναι χρέος μας να συνειδητοποιήσουμε το πόσους κινδύνους εγκυμονεί η καθημερινή μας κίνηση στους δρόμους.

1) Η οδήγηση του αυτοκινήτου είναι μια σύνθετη διαδικασία που απαιτεί γνώση, σύνεση, υπευθυνότητα και σεβασμό στους άλλους.

2) Η κατάλληλη εκπαίδευση πριν την απόκτηση της άδειας οδήγησης είναι ζωτικής σημασίας και πρέπει να ξεκινά από τα σχολεία. Κατόπιν να ολοκληρώνεται μέσα από την εκπαίδευση σε μια αναγνωρισμένη καταξιωμένη σχολή οδηγών με αξιόλογους εκπαιδευτές. Και επειδή η εκπαίδευση δεν είναι μια στατική υπόθεση πρέπει ακόμη και μετά την απόκτηση του διπλώματος η εκπαίδευση να συνεχίζεται δια βίου με επιμόρφωση μέσα από ημερίδες ή και σεμινάρια.

3) Έγνοιες, προβλήματα και στεναχώριες είναι οι χειρότεροι συνοδηγοί. Πρέπει να παραμένουν έξω από το αυτοκίνητο.

4) Η ζώνη ασφαλείας μας δένει με τη ζωή. Έχει αποδειχθεί εκατομμύρια φορές σωτήρας ζωής ανθρώπων που ενεπλάκησαν σε οδικό ατύχημα.

5) Η ευγένεια προς τους άλλους οδηγούς και τους πεζούς διευκολύνει τη συνύπαρξη όλων στους δρόμους και κατά συνέπεια και εμάς τους ίδιους ως οδηγούς.

6) Οι πινακίδες και οι σηματοδότες αποτελούν βασικούς ρυθμιστές της ομαλής κίνησης στους δρόμους. Ο μη σεβασμός τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ατύχημα.

7) Οδήγηση και κατανάλωση οινοπνεύματος αποτελούν εκρηκτικό συνδυασμό, οι συνέπειες του οποίου είναι ανυπολόγιστες.

8) Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση αποσπά επικίνδυνα την προσοχή και συχνά έχει γίνει αιτία τροχαίων ατυχημάτων. Είναι προτιμότερο να κάνουμε χρήση του κινητού όταν είμαστε σταματημένοι.

9) Η σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή του μειώνει καθοριστικά τις πιθανότητες ατυχήματος από κάποια βλάβη.

10) Αν είμαστε σε κακή ψυχολογική κατάσταση δεν πρέπει να οδηγούμε. Στατιστικές λένε ότι ανεβάζουμε τις πιθανότητες για ατύχημα στο πολλαπλάσιο.

Συμβουλές από τις
Σχολές οδηγών Σαμαράς στις Σέρρες